Тест предмети

1. Јачина на компресија:
Брановидна кутија од саќе, деформација на притисокот на пакувањето, тест за редење.Тестот против притисок е погоден за флаширан, флаширан контејнер

2. Јачина на притисок:
Јачина на кршење на прстенот на хартијата (RCT);Јачина на кршење на рабовите од брановидни картони (ECT), рамна јачина на компресија (FCT), цврстина на адхезија (PAT) и помалку од 60 mm во дијаметар на рамна цврстина на компресија на јадрото на хартијата (CMT) на тест за мала хартиена цевка

3. Јачина на истегнување:
Пластичен филм, композитен филм, мек материјал за пакување, лепило, леплива лента, лепило, гума, хартија, боја, пластичен лист затегнувачки својства на жица, неткаен материјал, текстил, водоотпорен материјал, појас и други производи.Исто така, може да се реализира кора од 180 степени, јачина на кора од 90 степени, издолжување, сила на истегнување одредена долга вредност, тест

4. Јачина на пукање:
Определување на јачина на пукање на хартија, картон, картон, свила, памучна ткаенина

5. Сила на кинење:
Определување на цврстина на кинење на хартија, картон, пластика, хемиски влакна, метална жица, метална фолија итн.

6. Јачина на пункција:
Определување на пункција на брановидни картони, хартија, картон итн.

7. Мазност:
Одредување на мазност на хартија, картон

8. Број на нечистотии:
Одредување на пергамент, проѕирна хартија, пакување на храна, пакување на храна степен на прашина од картон

9. Мекост:
Тоалетна хартија, тутун, неткаени ткаенини, хигиенски салфетки, хартиени крпи, филмови, текстилни ткаенини како што се меки мерења
10. Тест на пропустливост:

Различни видови на кожа, вештачка кожа, ткаенина, текстилна ткаенина, филм за изолација од топлина, сепаратор за батерии итн.

11. Отпорност на удар на нишалото:
Тест за изведба на отпорност на удар на нишалото за PE/PP композитен филм, алуминиумска фолија, алуминиумска пластична композитна фолија, најлонска мембрана, алуминизирана хартија за пакување цигари, композитни материјали од алуминиумско-пластична хартија за пакување Tetra Pak, хартија, картон, кеса за пакување храна и лекови.

12. Удар на стрела:
Филм од PE, филм за растегнување, ПЕТ листови, различна структура на кеси за пакување храна, кеси за пакување, алуминиумска фолија, тежина на алуминиумско-пластична композитна мембрана Хартија за тестирање отпорност на удар, тест од картон нанесен на хартија, картон.

13. Јачина на топлинско запечатување:
Тест за запечатување на топлина на пластична фолија, пластична фолија, хартиена пластична композитна фолија, филм, алуминиумска фолија, алуминиумска фолија, композитна мембранска мембрана од алуминиумска фолија.

14. Јачина на заптивка:
Млеко во вреќичка, сирење, кафе бар/торба, месечева торта, пакетче за зачини, храна за одмор, кесички чај, кеси со ориз, чипс, колачи, надуена храна, тетра пак, влажни марамчиња, кесичка за пакување.Вијали, ампули, инјекции, орална течност, асептична кеса, кеса/шише за инфузија, инјектирање вода, инјектирање во прав, шише BFS, API шише, шише BPC, шише FFS, каква било форма, кој било материјал, тест за запечатување контејнер со која било големина

15. Сила на лупење од 90 степени:
Одредување на пластична фолија, композитна фолија, лист материјал како што е јачина на кора од 90 степени.

Сила на лупење 16.180 степени:
Одредување на пластична фолија, композитна фолија, лим материјал како што е јачина на кора од 180 степени.

17. Сили отпорни на пункција:
Торба за инфузија против дупчење, гумен затворач, кеси за пакување, пластична фолија, композитен филм, хартија, тест примерок за хартија од алуминиумска фолија.

18. Коефициент на триење:
Одредување на коефициентот на статичко и динамичко триење на пластична фолија, хартија и други материјали.

19. Ротационен момент:
Масло за јадење, шишиња за пијалоци, шишиња со лекови, козметички шишиња и други делови за пакување за ротирање и отворање на вртежниот момент, мерење на вртежен момент за запечатување.

20. Тест за запечатување:
Изведба на запечатување на кеси со млеко, кеси со млеко во прав, вреќи со надуена храна, кеси со инстант тестенини, шишиња за пијалоци, кутија за пакување Tetra Pak, шолја за желе, шишиња со лекови, вреќи за инфузија, блистер, козметички шишиња, козметичка кеса, тест за контејнер.

21. Примарно лепило:
Тестирајте ги првичните сврзувачки својства на лента чувствителна на притисок, двострана лента, налепници и други лепливи производи.

22.Трајно лепило:
Тест за вискозни својства на леплива лента осетлива на притисок, двострана леплива лента, налепници и други лепливи производи.

23. Тест за дебелина:
Мерење на дебелина на пластична фолија, композитен филм, алуминиум, композит од хартија пластика, филм со екструдиран CO, хартија, премази, подлога, метал и други материјали.


WhatsApp онлајн разговор!